
For at blive en dygtig bilist er det vigtigt, at der er en god dialog mellem lærer og elev, hvilket man hos Kørekort Akademiet har meget fokus på. Vi sørger for, at alle vores elever får den lovpligtige undervisning og kørelektioner, og samtidig bliver der lagt stor vægt på den enkelte elevs individuelle behov. Vi stiller store krav til at være med til, at vores elever har forståelse for at fremme færdselssikkerheden via vores indlæring. Et komplet kørekortforløb tager typisk 3-4 måneder.
Eleverne på køreskolen har af gode grunde ikke kørekort endnu, og derfor har vi med omhu valgt en beliggenhed tæt på offentlig transport (Solrød Strand Station).
Bliver man kørt, er der rige muligheder for gratis parkering lige på bagsiden af køreskolen.
Køreskolen ligger på 1. sal lige ovenpå Solrød Apotek i Solrød Center.
Alle førstegangserhververe af et kørekort skal have et færdselsrelateret førstehjælpskursus.
Vi har et samarbejde med køreskolernes førstehjælp, som er nogen af de bedste på marked.
Hvis du har et færdselsrelateret førstehjælpsbevis i forvejen, kan du sagtens bruge det, såfremt det ikke er over 1 år gammelt.
Du skal komme til teoriundervisning én gang om ugen. Den dag, du tilmelder dig, er også den faste dag, som du skal komme hver uge.
Du skal igennem 29 teorilektioner, som er fordelt over 8 teoriaftener, hvilket betyder, at den obligatoriske undervisning er overstået på 8 uger.
Den teoretiske undervisning indeholder både tavleundervisning for en gruppe af elever og mulighed for individuel undervisning på computer, hvis eleven af den ene eller anden årsag bliver forhindret i at deltage i en teoritime med holdet.
Til teoriundervisningen bruger vi det seneste og mest opdaterede materiale. Det er et lovkrav, at alle lektioner i både teori og praktiske lektioner tages jf. kørekortbekendtgørelsen.
Undervisningen foregår i et afslappet miljø, så du har mulighed for at få besvaret dine spørgsmål, og du har adgang til teoriundervisning indtil du har været alle lektioner igennem.
Når du har været til teoriundervisning minimum 2 gange, skal du på manøvrebane i 4×45 min.
Manøvrebanen (også kaldet kravlegård) er en lukket bane, hvor du lærer at betjene bilens basale funktioner, såsom kobling, bremse, speeder, styr samt dét at skifte gear.
Efter en kort instruktion får du for første gang selv lov til at sidde bag rattet og styre bilen.
Når du laver øvelserne, er du alene i bilen, og du bliver instrueret af din kørelærer over radioen.
Vi benytter SKA (Storkøbenhavns Køretekniske Anlæg).
Når du har være på manøvrebane og haft teori 3, skal du ud at køre din første kørelektion på almindelig vej.
Din første kørelektion vil være en let rute, hvor du får mulighed for at føle dig tryg i trafikken samt lære at betjene skolevognen.
Herefter vil sværdhedsgraden stige gradvist. Du kører som udgangspunkt altid 2 kørelektioner pr. gang, som er 2×45 min.
Til den praktiske del af undervisningen får eleven en fast kørelærer for at sikre et ensartet undervisningsforløb, der giver den største tryghed.
Hvis eleven selv ønsker enten at skifte kørelærer eller køre hos flere forskellige, så finder vi også ud af det.
Vi kører alle ugens dage og tilpasser køretimerne til elevens behov, så det ikke bliver nødvendigt at få fravær på grund af undervisningen.
Undervisningen foregår i vores biler, som er lette at køre og er udstyret med den nyeste teknologi.
Som afslutning på køreundervisningen skal du på et køreteknisk anlæg i 4×45 min.
Vi benytter SKA (Storkøbenhavns Køretekniske Anlæg), som har et af Danmarks mest moderne anlæg, hvor erfarne instruktører står klar til at modtage dig. Vi sørger for transport til og fra anlægget.
På glatbanen kommer du ud for nogle kritiske situationer, som du ikke kan øve med din kørelærer i trafikken. Her vil du lære at håndtere bilen i forskellige kritiske situationer på en sikker og betryggende måde, således at du under sikre forhold oplever, hvordan bilen reagerer i kritiske situationer.
Du vil blive instrueret teoretisk, inden du skal køre bilen alene, og du vil blive instrueret over radioen af en godkendt instruktør.
Når du har været igennem den obligatoriske undervisning og har bestået teoriprøven, kan du komme til praktisk prøve, såfremt du er klar.
Vi vil i fællesskab vurdere, om du er klar til den praktiske prøve og først sende dig op, når du har en god chance for at bestå den.
Du kan tidligst gå til den praktiske prøve, når du er fyldt 17 år.
Siden januar 2017 har det været muligt i Danmark, at man som førstegangs erhverver kan tage kørekort til personbil med automatisk gear. Efterfølgende må man så kun køre bil med automatgear. Har man et almindeligt kørekort, må man fortsat køre biler med såvel manuelt- som automatgear.
Du får en kode 78 i dit kørekort, som indikerer dette. Det vil sige, at hvis du en gang i fremtiden ønsker at køre i biler med manuelt gear, skal du til en praktisk køreprøve i en skolebil med manuelt gear. Undervisning er ikke et krav.
Vi starter nyt hold til kørekort kategori B. Tilmeld dig her for at sikrer en plads på holdet.Vi glæder os til at se dig!
Vi starter nyt hold til trailer. Tilmeld dig her for at sikrer en plads på holdet. Vi glæder os til at se dig!
Tag dit kørekort til motorcykel hos Kørekort Akademiet. Kontakt os for at høre mere om holdstart. Teoriundervisning29 lektioner á 45 minutter Manøvrebane4 lektioner á 45
Copyright © Kørekort Akademiet | Design og udvikling BDNORDIC